Motorrijlessen | UniversalDrive

Haal nu je motorrijbewijs bij Universaldrive!

Behalve voor autorijles kun je bij ons ook terecht voor motorrijlessen en het behalen van het motorrijbewijs A. We beginnen altijd met een intake-les om zo het niveau te bepalen.

Tijdens de eerste les wordt veel uitgelegd over de motor en het gebruik ervan. Vervolgens rijdt je met de instructeur naar een oefenterrein, dat apart van de openbare weg ligt. Dit geeft een veiliger gevoel en hier mag je jouw eerste rondjes rijden. De rijlessen duren 1,5 à 2 uur. De ervaring heeft geleerd dat deze langere lestijd nodig is omdat bij motorrijden ook tijd nodig is om je om te kleden en van en naar het oefenterrein te rijden.

Motorrijexamens

Naast het theorie-examen kent de motorrijopleiding 2 rijexamens:

 1. Het AVB examen
  • Dit is het eerste praktijkexamen voor de motorfiets. AVB staat voor voertuigbeheersing. Hier wordt u geëxamineerd op 7 bijzondere verrichtingen van de in totaal 12 oefeningen die er zijn. Dit examen wordt afgelegd op een CBR examenterrein, afgezonderd van de overige weggebruikers. Je kunt een AVB examen afleggen indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B of een theoriecertificaat voor de motorfiets categorie A.
 2. Het AVD examen
  • Dit is de laatste stap naar het motorrijbewijs. Dit is het gedeelte waar u wordt geëxamineerd in het verkeer. AVD staat voor verkeersdeelname. Bij het AVD examen gaat u de weg op en wordt u getoetst op allerlei punten met betrekking tot het veilig motorrijden. U wordt daarbij vanuit een auto gevolgd door een examinator en uw instructeur.

Belangrijk om te weten:

 • Je mag motorrijles volgen mits je 17 jaar of ouder bent, in het bezit van rijbewijs B of theorie A
 • Er zijn 3 categorieën: A1, A2 en A
 • A1 staat voor maximaal 11 Kw vermogen en een minimale leeftijd van 18 jaar
 • A2 staat voor maximaal 35 Kw vermogen en een minimale leeftijd van 20 jaar
 • A staat voor onbeperkt vermogen, vanaf de leeftijd van 22 jaar met daarbij minimaal 2 jaar in bezit van A2, of 24 jaar of ouder

Gevorderde
pakketten

749

check mark 10 rijlessen van 60 minuten
check mark praktijkexamen AVB / AVD

Beginners
pakketten

1169

check mark 20 rijlessen van 60 minuten
check mark praktijkexamen AVB / AVD

Herexamen
pakket

410

check mark 5 rijlessen van 60 minuten
check mark praktijkexamen AVB / AVD